Amerikanci za misterioznu bolest diplomata na Kubi krive Ruse

Istraga američkih službi o tajanstvenoj bolesti njihovog diplomatskog osoblja na Kubi i Kini pokazuje da je Rusija glavni osumnjičeni, prenosi NBC.
Amerikanci za misterioznu bolest diplomata na Kubi krive Ruse
Foto: Pixabay
Ta televizija je, pozivajući se na nekoliko neimenovanih zvaničnika, navela da FBI, CIA i druge američke agencije ukazuju na upletenost Rusije, ali da dokazi nisu dovoljni da bi SAD tu zemlju javno proglasile odgovornom.
 
Američki zvaničnici su u julu saopštili da istražuju zdravstvene probleme u ambasadi na Kubi i da ne znaju šta je u pozadini tajanstvene bolesti, koja je počela 2016. i zarazila 26 članova diplomatskog osoblja.
 
Simptomi su gubitak sluha, zujanje u ušima, vrtoglavica, glavobolja i umor, što spada u "blažu traumatsku povredu mozga", saopštili su tada zvaničnici Stejt dipartmenta.
 
Kubanske vlasti, koje sprovode sopstvenu istragu, negirale su svaku upletenost ili saznanje o tome šta je u pozadini tajanstvene bolesti.
 
Prema navodima NBC, SAD veruju da su protiv njihovih diplomata upotrebljena sofisticirana elektromagnetnka oružja, "možda zajedno s drugim tehnologijama".
  • Tata Ikun

    12.09.2018 13:44
    Šta ti je paranoja u kasnoj fazi... Neizlečiva bolest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.