Carinski sporazum između Kosova i Makedonije

Predstavnici Makedonije i Kosova danas su u Skoplju potpisali bilateralni Carinski sporazum, uz najavu otvaranja novog graničnog prelaza i pojednostavljenja carinske procedure.
Predstavnici Makedonije i Kosova danas su u Skoplju potpisali bilateralni Carinski sporazum, uz najavu otvaranja novog graničnog prelaza i pojednostavljenja carinske procedure.

Ministri finansija Makedonije i Kosova Zoran Stavreski i Ahmet Šalja ocenili su da je za unapređenje ekonomske saradnje potrebno otvaranje novog graničnog prelaza i pojednostavljenja carinske procedure.

"Makedonija i Kosovo nisu samo odlični susedi već imaju i odličnu saradnju na političkom i ekonomskom planu. Kosovo je sedmi trgovački partner Makedoniji, a ukupna prošlogodišnja razmena je 450 miliona dolara od kojih 430 predstavlja makedonski izvoz. Naš cilj je da se to duplira", izjavio je Stavreski, dodajuću da će sporazum doprineti da carina funkcioniše po evropskim standardima.

Stavreski je najavio da će u prvom tromesečju ove godine biti potpisan dogovor za izbegavanje dvojnog oporezivanja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.