VIDEO: Pakistanka osuđena na smrt puštena na slobodu, zahtev da bude javno pogubljena

Hrišćanka Azija Bibi koju je pakistanski sud ranije oslobodio optužbi za bogohuljenje, puštena je jutros iz zatvora, ali njeno kretanje u Islamabadu nije poznato nakon što su islamisti zatražili njeno javno pogubljenje.
Bibi, majka petoro dece, puštena je iz zatvora u gradu Multan, rekao je njen advokat Saif Muluk.
 
Ona je kasno sinoć pod velikim merama obezbeđenja prebačena iz zatvora na jugu Pandžaba u Islamabad. Ona je osuđena 2010. godine na smrt zbog vređanja poslanika Muhameda tokom svađe sa komšijama. Većinu vremena u zatvoru provela je u samici.
 
Pakistanska Vlada najavila je ranije pravni postupak kako bi se sprečilo da Bibi napusti zemlju.
 
Odluka Vrhovnog suda prošle sedmice izazvala je masovne proteste islamista širom zemlje i Vlada je prihvatila njihove zahteve da joj se zabrani napuštanje Pakistana.
 
Za sada nije jasno gde se ona tačno nalazi. Njen suprug je rekao da su oni u opasnosti i javno je zatražio azil od Zapada. Nekoliko zemalja već je ponudilo azil ovoj porodici. I Evropski parlament ponudio je zaštitu Bibi i njenoj porodici.
 
  • #Limanac

    09.11.2018 00:55
    Ma super je ovde cim treba da se poredimo sa nekim divljacima
  • Limanac

    08.11.2018 14:25
    I onda neko misli da nije imao sreće što se rodio u Srbiji!!!
    Pa u ovoj i ovakvoj Srbiji se živi bolje nego u 2/3 svetskih zemalja.
  • Laloš

    08.11.2018 11:06
    Dodatak
    U Pakistanu se "bogohuljenje" i ateizam kažnjava smrću. Hrišćani su najniža kasta u Pakistanu a ova žena je radila na polju sa sunarodnjakinjom koja je muslimanka. Greh koji je počinila je da se napila vode iz iste posude iz koje piju muslimani a onda je ona optužila da je "bogohulila". Automatski su je strpli u zatvor i osudili na smrt a sada nakon osam godina čekanja izvršenja kazne i pritisaka iz celog sveta preinačili su odluku. Međutim zbog toga je ceo Pakistan izašao na ulice i demonstrira a na ovu jadnicu je otvoren lov i bačena fatva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet