Novinar osuđen uslovno zbog vređanja Erdogana

Turski novinar Husnu Mahali danas je osuđen na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine i pet meseci zato što je uvredio predsednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana.
Novinar osuđen uslovno zbog vređanja Erdogana
Foto: Pixabay
Takođe, sud je Mahaliju izrekao i uslovnu kaznu od godinu i osam meseci zatvora zbog vređanja zvaničnika. On bi mogao da završi u zatvoru ukoliko u narednih pet godina počini krivično delo kažnjivo zatvorom.
 
"Moj klijent je osuđen zbog izraza koje je koristio u svojim kolumnama i tvitovima. Tome treba pristupati u okvirima slobode kritikovanja. Žalićemo se na presudu", rekao je advokat Ertugrul Ajdogan.
 
Mahali je priveden u decembru 2016. godine, nakon što je optužio Tursku za pomaganje terorističkim grupama u Siriji, a Erdogana nazvao diktatorom.
 
U januaru 2017. je oslobođen iz pritvora, a pred sudom se branio da je samo obavljao svoju novinarsku dužnost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet