Uhapšena žena osumnjičena da je stavljala igle u jagode u Australiji

Australijska policija uhapsila je ženu koja se dovodi u vezu s više od sto prijavljenih slučajeva podmetanja šivaćih igala u jagode u septembru ove godine, javlja CNN.
Uhapšena žena osumnjičena da je stavljala igle u jagode u Australiji
Foto: Pixabay
Iz policije u Kvinslendu saopštili su kako je nakon kompleksne istrage uhapšena 50-ogodišnja žena koja će u ponedeljak biti izvedena pred sud u Brisbejnu. Nakon ovog slučaja koji je potresao celu zemlju, australijske vlasti povećale su kazne za kontaminaciju hrane na deset do 15 godina zatvora.
 
Igle u jagodama pronađene su prvo u Kvinslendu, a potom i u ostalim australijskim državama, i to kod najmanje šest različitih proizvođača. U međuvremenu pojavili su se i pojedinačni slučajevi pronalaska šivaćih igala u bananama, jabukama i mangu, ali policija smatra kako je tu bila reč o oponašanju zločina.
 
Nakon što su se pojavili prvi slučajevi pronalazaka igala u jagodama, vlasti su izdale upozorenje kupcima da iseku voće pre upotrebe, a nastali strah ozbiljno je naštetio proizvodnji i prodaji jagoda u Australiji.
 
Australijski premijer Skot Morison uporedio je tada ovu sabotažu s terorističkim činom i pozvao je građane da prave kolače s jagodama kako bi pomogli uzgajivačima.
 
Međutim, prodavnice širom Australije povukle su jagode sa svojih polica, a lokalni i strani kupci obustavili su dalju kupovinu, što je zadalo jak udarac i izvozu jagoda. 
 
Australija izvozi jagode u Hong Kong, Maleziju, Singapur, Tajland i Ujedinjene Arapske Emirate, a u 2017. godini, prema službenim podacima, izvoz jagoda iznosio je tri odsto ukupnog izvoza voća.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.