Potraga za nestalima u požaru u Kaliforniji

Rodbina očajnički pokušava da sazna gde se nalazi više od 100 ljudi koji su nestali posle razornog požara kioji je uništio grad Paradajz na severu Kalifornije, javlja AP.
Potraga za nestalima u požaru u Kaliforniji
Foto: Pixabay
U požaru je, prema dosadašnjim podacima, stradalo najmanje 25 ljudi, a očaj srodnika koji traže svoje članove porodica agencija AP ilustruje primerom jedne žene koja je u potrazi za svojim očuhom pretražila sve lokalne bolnice i skloništa.
 
Za jednu od bolnica saznala je da je izgorla i da su svi pacijenti evakuisani, ali njen očuh Herb Alderman nije bio među evakuisanima, a informacije nisu imali ni mrtvozornici. „Nadam se da je našao neko sklonište“, rekla je Lori Teg novinarima, nakon što je njen brat obišao nekoliko kampova u kojima su smešteni evakuisani i nije našao njihovog očuha.
 
Jedino što ostaje jeste da se i dalje nadamo, rekla je Lori. Lokalne vlasti pozvale su u pomoć stručnjake za DNK analize i antropologe jer je neke žrtve nemoguće identifikovati, osim po kostima ili delovima kostiju koje na zgarištu uništenog grada nalaze timovi koji tragaju za stradalima, javila je ranije agencija AP. 
 
NASA je objavila fotografije požara iz svemira, o čemu više OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.