SAD zabranile svojim državljanima da posete neke atrakcije na Kubi

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa dodala je nove odrednice na listu turističkih atrakcija na Kubi koje Amerikanci ne smeju da posećuju.
SAD zabranile svojim državljanima da posete neke atrakcije na Kubi
Foto: Pixabay
Među 26 dodatih turističkih atrakcija su i hoteli u starom delu Havane i skromni tržni centri u odmaralištima daleko od glavnog grada. Poseta Amerikanaca svim tim objektima zabranjena je jer su oni u vlasništvu kubanskog vojnog konglomerata GAESA.
 
Putovanje na Kubu i dalje je legalno, a tu ostrvsku zemlju u Karipskom moru svake godine poseti stotine hiljada Amerikanaca.
 
Kubansku vladu ništa ne sprečava da finansira svoj bezbednosni sistem novcem Amerikanaca, potrošenim u objektima koji nisu u vlasništvu konglomerata GAESA. Međutim, sankcije su ipak oslabile interesovanje državljana SAD za posetu Kubi, te je ove godine zabeležen veliki pad njihovog broja.
  • Лука Лабан

    15.11.2018 11:07
    Да ли да се смејем или плачем од муке! Највећи дилер хероина на свету неком нешто моралише!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.