SAD: Zaplenjeno 18,5 tona kokaina

Američke vlasti zaplenile su 18,5 tona kokaina čija je ulična vrednost 500 miliona dolara.
Kokain je krijumčaren na 15 brodova u istočno-pacifičkom regionu, saopštila je danas američka obalska straža.
 
U akciji je učestvovao veliki broj čamaca Obalske straže, a uhapšeno je 49 osumnjičenih, kojima će biti suđeno u južnoj Floridi.
 
Agencija AP napominje da je kokain i dalje jedna od najkorišćenijih ilegalnih droga u SAD, gde se nalazi i najveća količina kokaina u svetu. 
 
"Postoje rane, zabrinjavajuće naznake da je upotreba i dostupnost kokaina u usponu u SAD po prvi put u poslednjih 10 godina", bilo je navedeno u izveštaju Stejt departmenta o globalnoj trgovini drogom za 2017. godinu. 
 
Agencija podseća da u izveštaju Ujedinjenih nacija o drogama i kiminalu za 2018. godinu piše da je u 2016. godini potencijlni globalni izvoz kokaina dostigao 1.410 tona, što je najviši nivo ikada zabeležen.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet