Bugari blokirali saobraćajnice zbog poskupljenja goriva

Hiljade Bugara blokiralo je danas glavne saobraćajnice i granične prelaze prema Turskoj i Grčkoj u znak protesta protiv poskupljenja goriva u najsiromašnijoj zemlji Evropske unije.
Protestanti su više sati zaustavili saobraćaj na više mesta na autoputevima Trakija i Hemus, a potom je usledila intervencija policije, koja ih je rasterala, objavio je državni radio BNR, prenosi Hina.
 
Na autoputu Marica, koji vodi prema graničnim prelazima sa Turskom, policija je pokušala da spreči vozače da blokiraju saobraćaj, ali su oni probili kordon. Blokiran je i pristup graničnom prelazu Kulata s Grčkom.
 
Danas su protestni skupovi održani i u velikim gradovima, a najavljeni su i za ponedeljak. U Sofiji je više desetina demonstranata ometalo saobraćaj na glavnim ulicama skandirajući "Mafija!" i "Ostavke".
  • Novosadjan

    19.11.2018 00:04
    I bugari su pravi ljudi ovde ih nesto slabo ima
  • get milapo

    18.11.2018 22:53
    Za to vreme u Sprdojvodini....red za parce pice.
  • Армаггедон

    18.11.2018 21:09
    Треба да погнемо главе доле и да их више не дижемо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet