VIDEO: Protest rudara u Bugarskoj

U Sofiji su protestovale stotine rudara zahtevajući od vlade garancije da će njihova radna mesta ostati sačuvana uprkos težnji Evropske unije da se bori protiv klimatskih promena i zatvori rudnike.
Bugarski rudari navode da je vremenski okvir EU za zatvaranje rudnika uglja i za izvlačenje uglja prekratak i tvrde da to ne bi trebalo da se događa na račun najsiromašnijih regiona i onih koji najvećim delom zavise od uglja.
 
Predsednik nezavisnih sindikata Bugarske Dimitar Manolov kazao je bi pod uslovom zatvaranja najvećih rudnika i elektrana, bilo ugroženo 150.000 radnih mesta.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet