VIDEO: Vodeni topovi i suzavac na protestu u Briselu

U Briselu su danas na prvom protestu pokreta "Žutih prsluka" u Belgiji izbili neredi na kojima su zapaljena dva policijska vozila i privedeno je oko 60 osoba.
Kako je javio Frans pres sa lica mesta, policija je koristila vodene topove kako bi rasterala demonstrante koji su na policajce bacali kamenice, loptice za bilijar i komade pločnika.
 
Briselska policija saopštila je da je privedeno oko 60 osoba zbog nošenja opasnih predmeta, katera, dimnih bombi i suzavca. Ministarstvo unutrašnjih poslova osudilo je "nerazumno nasilje prema policiji koja je svakog dana zadužena da štiti građane".
 
Na skupu je bilo oko 300 ljudi koji su nosili žute prsluke kao i demonstranti u Francuskoj koji od 17. novembra protestuju zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo. Protest u Francuskoj postepeno je prerastao u opšte nezadovoljstvo građana prema državnoj politici.
 
Belgijski "Žuti prsluci" su na skupu skandirali da oni predstavljaju narod, a ne premijer Šarl Mišel. Protest je organizovan pozivom na društvenim mrežama, ali je još uvek nejasno da li postoje određeni zahtevi belgijskih "žutih prsluka" ili je u pitanju opšte nezadovoljstvo građana.
  • delirium tremens

    01.12.2018 00:59
    Ne znaju ti uobrazeni i antisrpski Evropljani sta je to burek sa sirom .
    Svo evropsko bogatsvo i visok standard padaju u vodu pred burekom sa sirom .
  • Komunista

    01.12.2018 00:17
    Za nadzor EU
    Ako i ne postoje nasilni protestanti,
    uvek će tu biti bar jedan ili dva prikrivena pripadnike tamošnje službe bezbednosti da pokrenu nasilje, kako bi dali povoda za nasilno razbijanje nepoželjnih demonstracija.
    Samo demokratski si sve sa paketom ljudskih prava.

    Nego, trebali bi mi njima da uvedemo Komisije i nadzor, da vidimo kako poštuju ljudska prava
    na govor i proteste.
  • Dragan

    30.11.2018 19:23
    Siromasna EU protestuje.
    Bogata Srbija uziva .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet