Putin na sastanku na papiru crtao Makronu zbog čega je Rusija zaplenila ukrajinske brodove

Tokom sastanka s francuskim kolegom Emanuelom Makronom, predsednik Rusije Vladimir Putin je na parčetu papira nacrtao mapu ukrajinske obale da bi mu objasnio zašto je Rusija zaplenila ukrajinske brodove u vodama kod Krima, saopšštili su danas zvaničnici iz kabineta francuskog predsednika.
Prema rečima francuskih zvaničnika, tokom sastanka s Makronom, Putin je izvukao papir i olovku i grafički prikazao ukrajinsku obalu i sporne teritorijalne vode u kojima se tokom prošlog vikenda dogodio incident s ukrajinskim vojnim brodovima.
 
Francuski predsednik je, kako se navodi, ipak tražžio dokumenta koja bi potvrdila ruske tvrdnje i insistirao na potrebi za uzdržžanošću u tom sukobu.
 
Ukrajina tvrdi da su njeni vojni brodovi tada bili u međunarodnim vodama, dok Rusija trvdi da su ukrajinski brodovi uššli nezakonito u njene teritorijalne vode.
 
Rusija je tada zaplenila tri ukrajinska vojne broda i članove njihovih posada.
 
Američka agencija podseća da je Rusija 2014. godine pripojila Krim i napominje da Ukrajina i Zapad to poluostrvo ne priznaju kao teritoriju Rusije.
 
Putin i Makron sastali su se na marginama samita Grupe 20 industrijalizovanih zemalja koji se održžava u Argentini, u Buenos Ajresu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet