Kina prati građane na internetu

Kineske kompanije će morati da prikupljaju podatke svojih korisnika i moraće da nadgledaju njihove aktivnosti na mreži, propisuje novi zakon, a javlja CNN.
Novi propisi kineske Agencije za regulaciju interneta stupile su na snagu i odnose se na sve kompanije koje nude mrežne usluge putem kojih se može uticati na javno mnjenje ili putem kojih se mogu "mobilizovati građani na određene aktivnosti", piše na stranicama Internet administracije Kine.
 
Firme koje se bave internetom moraće da prikupljaju podatke svojih korisnika i da nadgledaju ono što korisnici pišu na blogu, na video platformama, na stranicama za četovanje... 
 
Agencija zahteva od kompanija da potvrde identitet korisnika i da čuvaju važne informacije o njima, poput liste poziva, aktivnosti na četu, tačan period boravka na internetu i adrese posećenih stranica. 
 
Državni službenici će sprovoditi redove inspekcije kako bi se osiguralo da kompanije poštuju nove propise.
  • deda

    03.12.2018 08:46
    haha
    A ko to ne radi !!!!
  • Paradox

    03.12.2018 08:33
    Oni bar ne kriju da to rade :)
    Za razliku od svih ostalih koji “brane slobodu izrazavanja”....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet