Indijci besni jer su njihovog premijera uporedili s Apuom iz Simpsonovih

Argentinska televizija našla se na udaru kritika jer je prikazala fotografiju Apua, lika iz crtane serije Simpsonovi u trenutku kada je indijski premijer Nerendra Modi stigao u Buenos Ajres na samit grupe G20.
Televizija Kronika objavila je tekst "Stiže Apu" uz snimak aviona indijskog premijera kako sleće na aerodrom.
 
Korisnici društvenih mreža reagovali su besno, ocenivši da je poređenje Modija s indijskim prodavcem rasistička.
 
Apu Nahasapimapetilon deo je animirane serije od 1990, a glas mu posuđuje Henk Azaria, beli glumac koji govori izrazito indijskim naglaskom.
 
Američki komičar indijskog porekla Hari Kondabolu snimio je 2017. dokumentarac o Apuu, tvrdeći da je lik osmišljen prema rasnim stereotipima.
 
  • Vojvodjanin

    04.12.2018 09:18
    PM
    Da samo vidite našeg.... bili bi srećni što je Apu
  • Komunista

    04.12.2018 08:05
    1:0
    Generalno, za jednu naciju koja sebe demokratskom, amerikanci u svojim medijskim proizvodima neviđeno vređaju svaku moguću naciju ili životni oblik postojanja koji se ne izjašnjava kao američki.

    Tako da, hipokrizija 1, slobode i demokratija, jednakost među ljudima 0, u americi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet