Majka tinejdžerke koja se pridružila Islamskoj državi hoće da tuži Austriju

Porodica Sabine Selimović, koja je sa samo 15 godina pobegla iz porodičnog doma u Beču, i priključila se Islamskoj državi, namerava da tuži Austriju.
Pre oko četiri godine je Sabina, zajedno sa Samrom Kesinović (16), pobegla i priključila se Islamskoj državi u Siriji. Njih dve su bile među prvim tinejdžerkama iz Austrije koje su se priključile Islamskoj državi i shodno tome privukle veliku medijsku pažnju. Teroristička organizacija zbog toga ih je koristila u svoje propagandne svrhe. 
 
Neprestano se pisalo o njima, a u međuvremenu se smatra da su poginule. 
 
Sada se po prvi put medijima obratila Sabinina majka, poreklom iz Bosne. Ona je, u izjavi bečkom dnevniku "Prese", najavila tužbu protiv Republike Austrije. 
 
Majka Senada kaže da do danas ne može da shvati kako je 15-ogodišnja ćerka mogla uopšte da napusti zemlju. Ističe da je granična policija morala da zaustavi Sabinu i vrati je kući. Njen advokat je podržava u tome i ističe da su službenici na granici morali da utvrde da li dve devojčice napuštaju zemlju bez pristanka roditelja/staratelja. 
 
U Austriji, međutim, maloletnicima nije, u osnovi, zabranjeno da napuštaju zemlju.
  • Iva

    05.12.2018 21:40
    Ma važi
    Ako će gospodja da tuži Austriju jer je devojčica napustila zemlju, onda Austrija treba da podnese kontratužbu, jer su roditelji dozvolili da napusti svoj dom i porodicu. Baš smo prokleti, za sve su nam drugi krivi...
  • cane liman

    05.12.2018 16:34
    da joj kuci niste punili glavu fundamentalnim islamizmom ne bi to uradila,nije kriva drzava nego porodica....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet