VIDEO: Sahrana Džordža Buša starijeg

Američki predsednik Donald Tramp i četvorica bivših američkih predsednika prisustvuju svečanom ispraćaju Džordža Buša starijeg u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu, u retkom trenutku jedinstva podeljene Amerike.
Prve zvanice su počele da stižu već ujutro na svečanost koja je počela u 11 sati po lokalnom vremenu, u prisustvu Donalda i Melanije Tramp, Baraka i Mišel Obame, porodice Klinton i Karter, kao i porodice Buš.
 
Brojni strani zvaničnici prisustvuju svečanom ispraćaju, među njima britanski princ Čarls i nemačka kancelarka Angela Merkel.
 
Nije predviđen govor Donalda Trampa, a papa Franja je posao telegram saučešća.
 
Džordž Buš stariji, rođen u bogatoj porodici u Novoj Engleskoj, vodio je zemlju od 1989. do 1993. i tokom završetka Hladnog rata i prvog Zalivskog rata, dok ga 1992. nije pobjedio demokrata Bil Klinton.
 
Na dan nacionalne žalosti većina državnih institucija i Vol Strit su zatvoreni, a glasanja u Kongresu i rasprave na Vrhovnom sudu su odložene.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet