Asanž ima dovoljne garancije da napusti ambasadu Ekvadora

Predsednik Ekvadora Lenin Moreno rekao je danas da je Velika Britanija dala dovoljne garancije osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu da bi on mogao da napusti ambasadu Ekvadora u Londonu u kojoj živi od 2012.
Moreno je rekao da je njegova vlada od britanskih kolega dobila pisana uveravanja da Asanž neće biti izručen zemlji u kojoj bi mu pretila smrtna kazna.
 
Ekvadorski lider nije rekao da će Asanža izbaciti iz ambasade, a dodao je i da pravni tim osnivača Vikiliksa razmatra naredne korake.
 
Asanž odavno tvrdi da je u SAD protiv njega podignuta zapečaćena optužnica zbog objavljivanja veoma osetljivih informacija američke vlade na njegovom sajtu.
  • Ah

    07.12.2018 10:02
    Veruje Britancima?
    Veoma se prevario, odnosno prevarili su ga.

    Pod ovim aspektima, uhapsiće ga i uslediće veliko reagovanje naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.