Profesor pretukao učenike jer su ga gađali kredom

U Srednjoj tehničkoj školi u Čakovcu u utorak je navodno došlo do fizičkog napada jednog profesora na učenike.
 Profesor pretukao učenike jer su ga gađali kredom
Foto: Pixabay
Kako je "Indexu" ispričao učenik koji je svedočio napadu, profesor je odlučio izbaciti učenike iz razreda jer su pričali na času, a onda je došlo i do fizičkog obračuna.
 
Učenik koji je bio u razredu tokom napada ispričao je da je profesor jednog učenika pretukao pred razredom, a drugog je odvukao u svoj kabinet, u kojem ga je udarao uz povike, vređanja i pretnje.
 
Dvojica učenika imaju 16 godina.
 
"Učenici su pričali i profesor ih je izbacio sa časa. Jednog je uhvatio za vrat pa udario rukom, a onda i nogom. Drugog učenika je na hodniku odvukao u svoj kabinet. Odgurnuo ga je u sto i udarao rukama", ispričao je učenik istog razreda.
 
Dodao je da su učenici policiji prijavili napad.
 
Prozvani profesor u razgovoru za "RTL" kaže da je reagovao tako jer nije imao drugog rešenja. Kaže da sistem ne štiti profesore i da bi opet napravio isto.
 
"Ja sam odreagovao na način, kad sam ustanovio koji je učenik to napravio, da sam ga gurnuo nogom, da ne kažem, nisam ga ozledio. Onda sam ga u kabinetu, nisam ga mlatio, ali sam gurnuo, isto tako drugog učenika. On je pljunuo na sto učenika, pa sam prema obojici primenio isti tretman", rekao je profesor Franjo Dragičević.
 
Profesor kojem je ostala godina dana do penzije tvrdi da je još od jeseni taj razred, inače poznat u celoj školi kao problematičan, pokušavao smiriti razgovorom i drugim pedagoškim metodama, ali taj je put nakon što je gađan kredom izgubio kontrolu.
 
"Ja sam to napravio i da bi morao, opet bi napravio, sram me da sam morao. Mene ne štiti sistem, mene ne štiti uprava škole, direktori su OK, ali sistem nastavnike ne štiti", tvrdi Dragičević.
  • Nina

    12.12.2018 08:28
    Od kad je skala treba da vaspitava decu koju mi pravimo i radjamo???
    Izgleda , po nekim komentarima, nase je da gledamo serije i sedimo po kaficima ,a drugi su duzni za vaspitanje nase dece!
    Vaspitanje i ponasanje dece je obaveza roditelja a ne naucno obrazovne ustanove!!!

  • Marko

    11.12.2018 22:36
    Svi vi koji podržavate profesorov postupak indirektno dovodite do stanja u društvu da imamo i ovakve učenike koji gađaju nastavnika kredom a i mnogo gore. Suštinski vi pravdate nasilje. Nasilje nije pedagoška mera. Šta mislite kakvu poruku šaljete deci kad mislite da je u redu uhvatiti učenika za vrat,, vređati ga, udarati itd. Čovek ne zna da radi svoj posao pedagoga, kao i oni pre njega. To što se na njemu prelomilo (i u glavi) ne opravdava ga ni najmanje. Dok je takvih priučenih "stručnjaka pedagoga" koji samo znaju da kukaju na nevaspitanu decu i njihove roditelje umesto da nešto legitimno preduzmu i zapravo rade svoj posao a to nije prebijanje učenika, i vas koji pravdate nasilje, jer to je defakto to, biće i takvih učenika.
  • Станко Србин

    11.12.2018 06:49
    Фуј
    Уводе неке законе које зову демократским. Грађански закон не изгледа тако како га нама намећу. А да ученик сме радити шта хоће, брука и родитеља и друштва. Све нам је отишло у пм од када је забрањена батина од стране и родитеља и учитеља.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet