Zabranjen dolazak Grka na parastos u Albaniji

Albanija je saopštila da je zabranila ulaz u zemlju za oko 100 Grka koji su krenuli ka selu Bularat/Vuljarates na parastos od 40 dana posle ubistva grčko-albanskog državljanina Konstandinosa Kacifasa.
Zabranjen dolazak Grka na parastos u Albaniji
Foto: Pixabay
Teško naoružana policija Albanije nije pustila 98 Grka preko granice i uhapsila je jednog grčkog policajca kod koga je našla pištolj.
 
Ostali nisu pušteni u Albaniju jer nisu imali dokumenta za prelazak granice ili zato što su na listi osoba kojima je zabranjen ulazak.
 
Kacifas (35) je poginuo 28. oktobra u razmeni vatre s albanskom policijom koja je pokšala da ga uhapsi jer je povodom grčkog državnog praznika šenlučio po selu i sukobio se s jednim albanskim policajcem.
 
Taj slučaj je pogoršao ionako loše odnose Atine i Tirane.
  • PARASTOS

    09.12.2018 17:18
    KONSTANDINOS KACIFAS
    Konstandinosu Gospod neka sirom otvori Rajska Vrata. Hteo je samo da kroz selo pronese grcku zastavu, na dan velikog grckog praznika. A STO SIPTARI NA SVAKOJ KUCI I NA KOSOVU I U PRESEVU DRZA ALBANSKE ZASTAVE, NIKOM NISTA. Svi cemo mi biti Konstandinos, kako je pocelo. POKOJ MU DUSI.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet