Veganima čija je beba preminula od izgladnjivanja uslovna kazna zatvora

Roditelji vegani čija je beba preminula sa 10 meseci od posledica izgladnjivanja, neće ići u zatvor, odlučio je sud.
Veganima čija je beba preminula od izgladnjivanja uslovna kazna zatvora
Foto: Pixabay
Slovenački sud osudio je roditelje na uslovnu zatvorsku kaznu od dve godine, a odslužiće je društveno korisnim radom nakon nagodbe kojom su priznali svoju krivicu za zanemarivanje deteta, preneo je hrvatski portal Indeks pozivajući se na slovenačke medije.
 
Beba je preminula 2011. godine u ljubljanskoj bolnici zbog nelečene upale pluća i akutne neuhranjenosti. Dete je u bolnicu primljeno sa samo 3.600 grama težine, a tragičan slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti i socijalnih službi jer su roditelji, inače fakultetski obrazovani par iz Mirne Peći, a koji ima još petoro dece, i ranije odbijali da ih vode kod lekara i da ih leče.
 
Optužnica protiv njih podneta je 2014. godine nakon brojnih medicinskih ekspertiza, najpre zbog neuhranjenosti deteta, a zatim i zato što dete u izrazito lošem zdravstvenom stanju nisu odveli kod lekara, te je ono umrlo u bolnici od posledica upale pluća.
 
Tokom istražnog postupka utvrđeno je da su sva njihova deca imala brojne zdravstvene teškoće, jer im nisu osigurali uravnoteženu ishranu potrebnu za normalan razvoj.
  • paunovic svetlana

    11.12.2018 12:45
    oprez
    samo da se zna, neprskane biljke imaju gljivice, neke od njih su jako kanzerogene
  • em

    10.12.2018 21:34
    @bs
    Druze bs, jeste ceo svet jede meso nakrkano antibioticima i svakakvim otrovima. Ne padne ti na pamet da neko ima svoje i sam pravi kulene, kobaje itd? U krajnjem slucaju svako ima nekoga na selu pa neka plati da mu se napravi. Ja sa caletom i burazerom pravim od naseg uzgoja. a ako nesto zafali caletov drugar preferans tima je mesar pa dokupis provereno. Taj nece selo da truje. kad izracunas materijal po cenama u mesarama, mene izadje oko 26ooo din 30kg kulena i kobasica(sveze, onda kalira oko 30-35%), dve table slanine, vrat... Da vidis kako klinac krka slaninu... A ti samo cepaj soje prskane flexom protiv partizanke...
  • Gluposti

    10.12.2018 18:28
    @bs
    I biljke krcate pesticidima jel tako? Neka deca žive od gledanja u Sunce. Jedno je kad ste toliko ostrašćeni pa kad kao odrasli i razvijeni, iako ne intelektualno, menjate dijetu u skladu sa svojim viđenjem sveta, a sasvim drugo kada takvu dijetu forsirate kod deteta koje tek treba da se razvije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet