Više od 300 dece seksualno zlostavljano u izviđačima u Irskoj

Organizacija izviđača "Skauti Irske" saopštila je podatke o više od 300 dece koja su seksualno zlostavljana unutar tog udruženja.
Više od 300 dece seksualno zlostavljano u izviđačima u Irskoj
Foto: Pixabay
Zlostavljanja su se navodno događala decenijama. Volontere koji su to činili, organizacija je štitila i selila iz grupe u grupu.
 
Istragom unutar same organizacije utvrđeno je da je 317 dece bilo zlostavljano, a navodnih zlostavljača je bilo 212. 
 
Broj poznatih počinitelja seksualnih zlostavljanja i žrtava se unutar samo tri nedelje utrostručio, nakon što su informacije o tom skandalu predstavljene pred irskim Nacionalnim parlamentom, a predviđa se da će još rasti. 
 
Organizacija je izrazila "duboko žaljenje" zbog toga što mladi članovi nisu bili sigurni pod bivšim vođstvom udruženja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.