Oklopna vozila i 8.000 policajaca i na sutrašnjim protestima u Parizu

U iščekivanju sutrašnjih, petih zaredom subotnjih protesta, šef pariske policije najavljuje da će na ulicama francuske prestonice ponovo biti raspoređena oklopna vozila i na hiljade policajaca.
Šef policije Pariza Mišel Delpeš izjavio je da bezbednosne službe planiraju da razmeste isti broj snaga kao i prošlog vikenda, odnosno oko 8.000 policajaca i 14 oklopnih vozila. Delpeš je naveo da će ovog puta biti razmešteno više grupa patrolne policije čiji će zadatak biti hvatanje vandala.
 
Francuske vlasti saopštile su juče da je preminuo još jedan pripadnik pokreta "žutih prsluka", šesti po redu, a nakon što ga je udario kamion prilikom blokade puta u blizini južnog grada Avinjona. Lokalni zvaničnici saopštili su da je vozač kamiona uhapšen i pritvoren nakon što je pokušao da pobegne sa lica mesta.
 
U saopštenju se navodi da je povređenog demonstranta, nakon što ga je udario kamion, zbrinula ekipa Hitne pomoći, ali da je tokom noći podlegao povredama.
 
Još pet demonstranata poginulo je u saobraćajnim nezgodama, dok je više od 1.400 pripadnika "žutih prsluka" povređeno u protestima protiv povećanja cena goriva otkako su demonstracije počele prošlog meseca. Demonstranti su blokirali važne saobraćajnice širom Francuske, a u Parizu su protesti prerasli u nerede.
  • student

    14.12.2018 13:50
    Bravo Francuzi.
    a mi ovde za to vreme uzivamo u sreci i blagostanju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet