Makron pozvao na mir uoči današnjih protesta, neće da podnese ostavku

Francuski predsednik Emanuel Makron pozvao je na mir i red uoči novih protesta Žutih prsluka zakazanih za subotu, peti put za redom.
"Mislim da naša demokratija ne može da prihvati okupaciju javnog dobra i elemente nasilja koji su obeležili protekle proteste, posebno u centru Pariza", kazao je Makron.
 
"Našoj zemlji je potreban mir i red. Potrebno joj je da ponovo normalno funkcioniše", rekao je francuski lider nakon samita EU u Briselu.
 
On je insistirao na tome da je saslušao zahteve i izraze zabrinutosti demonstranata i branio je svoja obećanja da će ubrzati poreske olakšice.
 
Makron je odbacio pozive da podnese ostavku, što je jedan od zahteva demonstranata.
 
U iščekivanju petog protesta tokom vikenda, šef pariske policije danas je rekao da će u prestonici ponovo biti raspoređena oklopna vozila i hiljade policajaca.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.