Smenjen albanski sudija, nije uspeo da dokaže poreklo svojih prihoda

Glavni sudija albanskog Ustavnog suda Baškim Dedja smenjen je s funkcije, nakon što nije uspeo da objasni poreklo svojih prihoda.
Smenjen albanski sudija, nije uspeo da dokaže poreklo svojih prihoda
Foto: Pixabay
Komisija za bezbednosne provere odlučila je da ga smeni posle razmatranja njegove lične i profesionalne prošlosti. Ustavni sud trenutno nije sposoban da obavlja svoje funkcije, jer je komisija uklonila osam od devet sudija nakon provere.
 
U Albaniji je oko 800 sudija i tužilaca podvrgnuto proverama ne bi li se tako iskorenila korupcija i osiguralo da sudstvo bude nezavisno od politike.
 
Proces je počeo pre više od dve godine, kada je parlament jednoglanso usvojio reformu pravosuđa s ciljem borbe protiv korupcije. Albanija očekuje da sledeće godine počne pregovore o članstvu u EU.
  • Bn

    17.12.2018 21:39
    Pitam se
    Kad ce kod nas krenuti obracun sa korupcijom i kriminalom, ali na "pravi" nacin, a ne da to bude sminka za siroke narodne mase??!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet