Preminuo Pedi Ešdaun

Bivši visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, britanski političar Pedi Ešdaun, preminuo je večeras u 77. godini.
Britanska stranka Liberalne demokrate, čiji je predsednik bio od 1988. do 1999. godine, objavila je na Tviteru da je Ešdaun preminuo posle kraće bolesti.
 
"S velikom tugom javljamo da je Pedi Ešdaun preminuo u ranim večernjim časovima posle kraće bolesti. Pedi će mnogo nedostajati svima u Liberalnim demokratama kao drag prijatelj i kolega i ostaće upamćen kao neko ko je dao nemerljiv doprinos jačanju suštine liberalizma", navodi se u tvitovima stranke.
 
Posle napuštanja britanske politike, Ešdaun je bio visoki predstavnik UN u Bosni i Hercegovini od 2002. do 2006. godine.
 
Ostao je upamćen po tome što je smenio najveći broj zvaničnika Bosne i Hercegovine koji su kršili Dejtonski sporazum, mahom iz Republike Srpske, navodi Radio slobodna Evropa.
 
Ešdaun je bio žestok zagovornik međunarodne intervencije tokom sukoba na prostoru bivše Jugoslavije.
  • -.-

    24.12.2018 00:15
    -,-
    mnoge je ovde taj liberalizam skupo koštao i u crno zavio.
  • Kaćanka

    23.12.2018 10:22
    Nema pravila...ni svi losi ne zive dugo!!
  • Vladimir

    23.12.2018 02:31
    Pedi
    Čovek koji je unazadio BiH najmanje 10 godina, a posebno je dao sve od sebe da radi protiv svega što bi i u naznaci moglo biti pozitivno za srpski narod.
    Nek mu je prosto, naravno, sad kad je na otputovanju s ovog sveta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.