FOTO: "Mond" se izvinio zbog naslovne na kojoj Makron podseća na Hitlera

Francuski list "Mond" uputio je javno izvinjenje zbog svoje najnovije naslovne strane sa fotografijom za koju su mnogi ocenili da poredi predsednika Emauela Makrona sa Adolfom Hitlerom.
Iz Monda su poručili da nisu imali nameru da naprave takvu paralelu.
 
Na kontroverznoj fotografiji je prikazano veliko slovo "M" i kolaž sačinjen od fotografije Makrona i demonstranata u žutim prslucima na Jelisejskim poljima.
 
 
Upravo ta fotografija i njene boje su uhvatile pažnju čitalaca, pre svega predsednika Narodne skupštine koji je naveo da je ovakva naslovna strana napravila određene paralele.
 
Čitaoci tvrde da ona podseća na kolaž na kom se nalazi Hitler i masa koja mu salutira. Tvorac tog kolaža je Linkoln Egnju i prvi put se pojavila u listu "Harper" u julu 2017.
 
 
Nekima nije Hitler bio prvi na umu, već su Makrona uporedili i sa Karlom Marksom, pa čak i sa Lenjinom.
  • Mile

    31.12.2018 09:08
    Pametno
    Pa obojica su umno poremećeni, ovaj bio a ovaj jeste...

    Treba pročitati biografiju Makrona...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.