Na protestima u Zagrebu mirno

Nakon nekoliko časova šetnje gradom i pokušaja proboja na Markov trg gde je sedište vlade, uz skandiranje "Pametniji popušta" završen je današnji antivladin protest u centru Zagreba, ali ovoga puta praktično bez incidenata.

Nakon nekoliko časova šetnje gradom i pokušaja proboja na Markov trg gde je sedište vlade, uz skandiranje "Pametniji popušta" završen je današnji antivladin protest u centru Zagreba, ali ovoga puta praktično bez incidenata. Demonstranti su najpre krenuli ka sedištu vlade, gde su ih zaustavile jake policijske snage. Sedište vlade nalazi se na Markovom trgu, na kome je zabrenjeno protestno okupljanje.

Učesnici, najvećim delom mladi okupljeni na poziv preko društvene mreže Facebook, koji su večeras dva puta pokušali doći pred zgradu vlade, razišli su se s najavom da će se opet skupiti u sredu na Cvetnom trgu odakle su i krenuli u marš gradom.

Nakon polučasovnog skupa na Cvetnom trgu oko 200 do 300 učesnika krenulo je na Markov trg gde ih je zaustavila policija. Posle kraćeg verbalnog duela, demonstranti su krenuli prema centrali HDZ-a, a njihov broj je narastao na oko 1.000. Izmoreni višesatnim hodanjem i trčanjem po gradu, učesnici, najvećim delom mladi, posedali su po ulici skandirajući policiji: "Mi vas volimo". Poslušali su i molbu interventne policije da se pomere nekoliko metara dalje, da bi se na kraju odlučili za razlaz uz poruku policiji da će ona pre ili kasnije stati na stranu naroda.

Današnji protesti bili su mirni, a samo je jedan učesnik uhapšen kada je pokušao preskočiti barikadu. Jedina posledica bila je i prekidanje saobraćaja u ulicama kojima je prolazila kolona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet