Ford povukao 953.000 vozila zbog vazdušnih jastuka

Ford je povukao 953.000 vozila širom sveta, kako bi zamenio inflatore Takatinih vazdušnih jastuka koji mogu eksplodirati.
Ford povukao 953.000 vozila zbog vazdušnih jastuka
Foto: Pixabay
Ovaj opoziv uključuje 782.000 vozila u Sjedinjenim Američkim Državama i jedno je od najvećih povlačenja u istoriji te zemlje.
 
Povlačenje obuhvata Fordove modele "Edge", "Ranger", "Fusion" i "Mustang", zatim "Lincoln MKX" i "MKZ", kao i "Mercury Milan".
 
Automobili su proizvedeni u periodu od 2010. do 2014. godine. Zbog problema sa inflatorima vazdušnih jastuka Takata, u svetu su zabeležena 23 smrtna slučaja.
 
Takata koristi amonijum nitrat da bi stvorio eksploziju, kako bi napumpao vazdušne jastuke, ali vremenom se može pokvariti zbog vrućine i vlage i eksplodirati sa previše sile, razarajući metalni kanister dizajniran da zadrži eksploziju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.