VIDEO: Vlada Gabona tvrdi da je situacija pod kontrolom i da su pobunjenici uhapšeni

Situacija je pod kontrolom u Gabonu posle pokušaja vojnog udara u zoru, rekao je portparol vlade Gi-Bertran Mapangu navodeći da su pobunjenici ili uhapšeni ili u bekstvu.
"Mir je ponovo uspostavljen i situacija je pod kontrolom", rekao je Gi-Bertran Mapangu za Frans pres.
 
On je rekao da je od grupe od pet vojnika koji su noćas zauzeli nacionalnu radio-televiziju i pozvali na pobunu, četvoro uhapšeno, a da je jedan u bekstvu.
 
Snage bezbednosti raspoređene su u glavnom gradu i tu će ostati narednih dana da održavaju red, rekao je on.
 
Portparol je dodao da su granice zemlje ostale otvorene.
 
Grupa vojnika pojavila se jutros na državnoj televiziji i izjavila da su izvršili državni udar da bi vratili demokratiju u toj zapadnoafričkoj zemlji. Jedan od vojnika je izjavio da je vojska preuzela kontrolu nad vladom.
 
Predsednik Ali Bongo Ondimba koji je na vlasti od 2009. godine, van zemlje je od oktobra uz izveštaje da je pretrpeo moždani udar. On je nedavno uputio novogodišnju poruku zemlji snimljenu u Maroku gde je na lečenju.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet