Prijava protiv Zadranina koji je prepravio grafit "Ubi Srbina"

Protiv Zadranina Jure Zubčića podneta je krivična prijava zbog toga što je grafit "Ubi Srbina", napisan na zgradi mesnog odbora zadarskog veća, prepravio u "Ljubi Srbina".
Početkom decembra nepoznate osobe napisale su taj grafit na zgradi, a Zubčić je ispred reči "ubi" dodao slovo "lj", tako da je grafit glasio "Ljubi Srbina", prenosi zagrebački Index.
 
"Ne trpim govor mržnje i zato sam ispravio grafit. Puno je lepše gledati poruke ljubavi, nego poruke mržnje", rekao je tada Zubčić.
 
 
Međutim, on je danas na svom fejsbuku objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podneta krivična prijava i da je zbog toga bio u policiji na razgovoru.
 
"Podneta je krivična prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova 'lj', te sam danas povodom toga bio u policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu, već upravo suprotno, popravio sam je", napisao je Zubčić.
 
Istovremeno, on je pozvao osobu koja ga je prijavila anonimno da to uradi pod punim imenom i prezimenom i zapitao se da li je ta osoba to isto uradila i protiv onoga ko je napisao prvobitni grafit.
 
  • Logi

    13.01.2019 18:02
    Živeo Jure!
    Kako je Hrvatska učinkovita kada treba da se progoni što je srpsko, prosrpsko ili makar tolerantno prema Srbima, a kada treba prekrečiti pola kvadrata ustaške gadosti nedostaje volje. Neoustaše bi trebalo proglasiti nepoželjnim osobama u Srbiji i večno im zabraniti prelazak granice, to je najmanje što možemo da učinimo.
  • Boja

    12.01.2019 09:33
    Domišljato
    Domišljato, svaka Vam čast!
    Žao mi je što ste to javno uradili, pa Vas sad gnjave.
  • Љуби

    11.01.2019 20:12
    Веома храбар и продуховљен млади човек. Само интелигентни припадници наше врсте говоре језиком љубави мира и слободе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.