Rusija odbacila spekulacije o razmeni zatvorenika s SAD

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je spekulacije da bi Amerikanac uhapšen u Moskvi pod optužbom za špijunažu mogao da bude razmenjen za nekog od Rusa koji su u pritvoru u SAD.
Rusija odbacila spekulacije o razmeni zatvorenika s SAD
Foto: Pixabay
Bivši američki marinac Pol Vilan uhapšen je u Moskvi prošlog meseca.
 
Njegovo hapšenje podstaklo je spekulacije da bi on mogao da bude razmenjen za nekog od državljana Rusije koji su u zatvoru u SAD, medju kojima je pominjana i aktivistkinja za prava nošenja oružja Marija Butina koja se izjasnila krivom da je delovala kao strani agent u SAD.
 
Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da je Vilan optužen za špijunažu i da će mu biti sudjeno.
 
"U sadašnjoj fazi nema razgovora o bilo kakvoj razmeni", rekla je ona i odbacila priče o mogućoj razmeni kao "spekulacije i lažne vesti".
 
Zaharova je takodje rekla da će Rusija dozvoliti diplomatama iz Velike Britanije, Irske i Kanade, kao i iz SAD da posete Vilana koji ima četiri državljanstva.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).