Kanadski premijer zabrinut zbog smrtne kazne Kanađaninu u Kini

Kanadski premijer Džastin Trudo ocenio je vrlo zabrinjavajućom i proizvoljnom smrtnu presudu kanadskom državljaninu u Kini, koji je osuđen zbog šverca droge.
Kanadski premijer zabrinut zbog smrtne kazne Kanađaninu u Kini
Foto: Pixabay
"Vrlo je zabrinjavuće što je Kina počela proizvoljno da se ponaša u primeni smrtne kazne, posebno prema kanadskom državljaninu", rekao je Trudo, osuđujući presudu Robertu Lojdu Šelenbergu.
 
Trudo je rekao da će nastaviti da brani interese svih Kanađana osuđenih na smrt u inostranstvu. Kako je javila agencija AP, kineski sud je osudio na smrt Šelenberga zbog šverca droga.
 
Ta presuda dolazi u svetlu zategnutih odnosa između dve zemlje, posle hapšenja 1. decembra u Kanadi ćerke osnivača kineske kompanije Huavej koju traže američke vlasti zbog navoda da je ta kompanija pokušala da proda opremu Iranu, uprkos sankcijama.
 
Posle tog hapšenja, u Kini je uhapšeno nekoliko kanadskih državljana, među kojima je bivši diplomata Majkl Kovrig.
  • Bez milosti

    15.01.2019 08:52
    Podrška Kini
    Ako neko unošenjem droge u Kinu planira da oduzme veći broj života i razori društvo, društvo ima pravo da se brani.
    A smrtna kazna je najmanje što može da prekršioca čeka.
    Inače bi filozofija ovih koji se protive bila:
    -"Hajde da uništimo nekoliko stotina mladih, kako bi kriminalac mogao da ostvari svoja ljudska prava na šverc droge."

    Čemu hraniti problem. Uklonimo ga i očistimo društvo.
    Veoma jednostavno.
    Da je Srbija ovako postupala, naravno d abi Evropa graknula, ali bi danas u Srbiji imali daleko više mladih, koji su život tragično završili, što samoubistvom, što overdozom.

    Nadam se da će Kina objaviti video pogubljenja.
  • Лука Лабан

    15.01.2019 07:43
    И поред тога што се зна да су Кинези немилосрдни по питању шверца дроге, нађе се неки паметњаковић који покуша да је шверцује.
  • kimi

    15.01.2019 00:12
    Sustinski sam protiv smrtne kazne, jer iako teoretski gledano neko moze da zasluzi tako nesto, ali ako kazemo da niko nema prava nekome da oduzme zivot, a onda nekom ubici ili sta vec sliovatelju, zelis smrt ,onda je to mega licmerno, i pokvareno.
    Osim toga, uvek UVEK mora da postoji doza opreza da se neko ne osudi greskom, ili jos gore ,namerom, to je najlaksi nacin likvidirati legalno one koji ti smetaju ...
    Ali nije mi to poenta ,nego sama izjava .. sa kojim on to pravom brani nekog Kanadjanina samo zato sto je Kanadjanin? Isto vazi sa jos gore licemernije Amerikance?
    Njima je svaki amerikanac heroj, osudjuju samo one Amere koji ubijaju Amere, za sve ostale su im heroji.
    Znaci Trudo, a i Tramp. zapusite gubici , i u red sa vasim Slut Walkovima i slicnima, a pravud drugh zemalja ostavite njima, osim ako mislite da ste vi vlasnici planete, i da sve pripada Americi i Kanadi , u tom slucaju ,zato ne mozemo bez viza da idemo "kuci" ? ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.