Rezervisti britanske vojske u pripravnosti zbog Bregzita

Velika Britanija stavila je vojne rezerviste u stanje pripravnosti za redovne snage u slučaju da zemlja izađe iz Evropske unije bez dogovora.
 Rezervisti britanske vojske u pripravnosti zbog Bregzita
Foto: Pixabay
Bregzit bez dogovora 29. marta mogao bi da izazove zastoje u lukama i da omete snabdevanje, pošto bi hitno trebalo da se uvedu carinske kontrole i druge mere. 
 
Ministar za oružane snage Mark Lankaster rekao je da je izdata naredba koja omogućava da rezervisti budu pozvani na godinu dana u stalnu službu, kao deo "planiranja za scenario izlaska iz EU bez dogovora". 
 
Ministarstvo odbrane je saopštilo da će 3.500 vojnika biti dostupno da pomognu u slučaju potrebe posle Bregzita bez dogovora. 
 
Opozicioni političari kritikovali su taj potez. Poslanik laburista Jan Marej rekao je da je "zapanjujuće da su vojnici stavljeni u stanje pripravnosti zbog rizika od ustavne krize koju je napravila sama vlada".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.