Grčka vlada objavljuje sporazum sa Makedonijom u nedeljnom izdanju novina

Grčka vlada će odštampati na desetine hiljada kopija sporazuma o normalizaciji odnosa sa Makedonijom da bi se građani informisali uoči parlamentarne debate o ratifikaciji dogovora.
Grčka vlada objavljuje sporazum sa Makedonijom u nedeljnom izdanju novina
Foto: Pixabay
Kabinet premijera Aleksisa Ciprasa je danas saopštio da će se taj dokument naći u nedeljnom izdanju novina da bi svi Grci mogli da ga pročitaju.
 
Grčka vlada je istakla da "namerava da informiše i poslednjeg grčkog građanina" o aspektima sporazuma s Makedonijom.
 
Agencija AP napominje da su Grci duboko podeljeni oko sporazuma koji je Cipras prošle godine postigao sa Skopljem o okončanju spora zbog imena Makedonije. Prema rezultatima nedavne ankete, 70 odsto ispitanih se izjasnilo da se protivi sporazumu.
 
Grčki parlament izglasao je sinoć poverenje vladi premijera Ciprasa, što će omogućiti da parlament ratifikuje sporazum. Cipras je glasanje o poverenju vladi sazvao u nedelju, nakon što je njegov desničarski koalicioni partner Panos Kamenos podneo ostavku u znak protesta zbog sporazuma sa Skopljem.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet