Ugašen internet u Zimbabveu usred obračuna s demonstrantima

U Zimbabveu je danas u potpunosti onemogućen pristup internetu, saopštila je nevladina organizacija za slobodu medija, posle višednevnog nasilnog obračuna vlasti s demonstrantima koji protestuju zbog povećanja cene goriva za više od 100 odsto.
Ugašen internet u Zimbabveu usred obračuna s demonstrantima
Foto: Pixabay
Brojni teško povređeni ljudi dolaze u bolnicu u Harareu posle navodnih napada bezbednosnih snaga, navodi Asošiejted pres. Visoki sud Zimbabvea u ponedeljak će razmatrati pritužbu zbog ukidanja interneta, saopštila je organizacija za zaštitu ljudskih prava.
 
Konferencija katoličkih biskupa navela je da Zimbabve "prolazi kroz jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji" i kritikovala vladu za "netolerantan tretman neistomišljenika" i za ekonomski kolaps u zemlji.
 
Više od 600 demonstranata uhapšeno je u Zimbabveu ove nedelje. Oni su blokirali puteve i sukobljavali se sa bezbednosnim snagama zbog odluke predsednika Emersona Mnangagve da više nego udvostruči cene goriva i učini ih najskupljim na svetu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.