Kurc: Moguće odložiti Bregzit ako bude potrebno

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc nagovestio je da bi moglo biti moguće da se Britaniji da više vremena za izlazak iz Evropske unije, ukoliko dođe do dobre strategije i oceni da bi Bregzit bez dogovora bio loš za sve.
Kurc: Moguće odložiti Bregzit ako bude potrebno
Foto: Pixabay
Kurc je za nemački list Velt am Zontag rekao da, ukoliko London predstavi organizovanu strategiju i plan, može se zamisliti odlaganje dana izlaska Britanije iz EU za nekoliko meseci.
 
Kurc, čija zemlja je u decembru završila predsedavanje EU, koje je od janura preuzela Rumunija, rekao je da je Britanija sada u procesu definisanja svojih ideja.
 
Kako sada stvari stoje, Britanija će napustiti EU bez dogovora 29. marta ukoliko njen Parlament ne odobri sporazum dve strane pre toga.
 
"Jedna stvar je sigurna, tvrdi neorganizovani Bregzit bi nam svima naneo štete", rekao je Kurc.
  • Fghg

    21.01.2019 00:05
    Ako Bregzit zavisi od Kurca, onda stvarno možemo i mi do njega.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet