Nema šansi za pronalaženje preživelih u nesreći u Kerču

Nema više šansi da budu pronađeni preživeli u požaru koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu, saopštila je danas kancelarija za medije ruske Savezne agencije za morsku i rečnu plovidbu.
"Od šest časova jutros, ova operacija je prekvalifikovana sa spasilačke operacije u potragu, jer nema nade da budu pronađeni preživeli", rekao je portparol te agencije i dodao da požar još nije ugašen.
 
Na oba broda bio je 31 čovek, poginulo je 14 osoba, a spaseno 12. Zvaničnik turskog konzulata u Novorosijsku danas je izjavio da su od spasenih 12 članova posade broda iz Kerčkog moreuza, osam njih državljani Turske.
 
"Znamo da je osam turskih državljana spaseno...Tela (poginulih koja su pronađena) nisu identifikovana", kazao je on.
 
Prema njegovim rečima, svi spaseni se nalaze na brodovima, a nisu još prevezeni u luku u Kerčkom moreuzu. 
 
Turski državljani nisu teško povređeni, a primili su lekarsku pomoć.
 
Požar je izbio juče na dva broda nakon što se na jednom od njih dogodila eksplozija. Prema prvim podacima, uzrok požara na tankerima s prirodnim tečnim gasom je pretakanje goriva, rekao je portparol te službe.
 
Na jednom od njih, pod nazivom "Kendi", nalazila se posada od 17 članova, među kojima devet turskih i osam indijskih državljana. Drugi brod, "Maestro", imao je posadu od 14 članova - sedam turskih i sedam indijskih državljana.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet