Srušio se ruski bombarder, poginula trojica pilota

Nadzvučni bombarder Tupoljev-22M3, koji može da nosi nuklearno oružje, srušio se na severu Rusije prilikom pokušaja sletanja u snežnoj oluji, poginula su dva od četiri člana posade, dok je treći u bolnici podlegao povredama, saopštili su iz Ministarstva odbrane, tvrdeći da letelica u trenutku nesreće nije prenosila oružje.
Treći član posade kasnije je podlegao povredama u bolnici, prenele su ruske novinske agencije. Četvrti član posade je preživeo nesreću. 
 
Nesreća se dogodila u Murmanskoj oblasti, kada je avion iz doba Sovjetskog Saveza pokušao sleteti na aerodrom kod grada Olenogorska tokom snažne snežne oluje praćene jakim vetrom. 
 
Letelica se raspala i zapalila prilikom kontakta s pistom.
  • Istoričari

    23.01.2019 13:08
    @Piško
    Mislite kao kada su Amerikanci ispustili 4 bombe na Španiju šezdesetih i kontaminirali celo područje? Ili kada su ih ispustili na Karolinu? Ili par bombardera naoružanih nuklearnim raketama izgubljenih nad okeanom koji nikada nisu pronađeni? Ili naravno to nije bitno, bitnije je napisati bilo šta samo da bude upereno protiv Rusije?
  • Carls Tejlor

    22.01.2019 23:46
    Kao sto bi mi trebali po svim stavkama zdravog razuma rasformirati vojsku tako bi rusi morali vazduhoplovstvo. Zdrave granice brukanja su odavno predjene...
  • kptLepra

    22.01.2019 17:07
    @Pisko
    Gari... Poginula su dva coveka... Ozbiljno skolovana i kvalitetna.... Lete u arktickim uslovima....

    Ni jedna druga nacija ni ne pokusava da savlada takve uslove...

    Aj malo mozga pre takve sociopatske opaske....

    Grazias...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet