Smenjeno više načelnika uprava u MUP-u Republike Srpske

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač smenio je više načelnika uprava u entitetskoj policiji, potvrđeno je za N1.
 Smenjeno više načelnika uprava u MUP-u Republike Srpske
Foto: Pixabay
Među smenjenim je i Darko Ilić, načelnik Uprave za organizovani kriminal, kao i načelnik Uprave kriminalističke policije Siniša Kostrešević.
 
Promene su izvršene i u Upravi za borbu protiv terorizma, Upravi za policijsku podršku, Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti, Policijskim upravama u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Gradišci i Trebinju.
 
Darka Ilića grupa "Pravda za Davida" označava kao jednog od krivaca za smrt mladića Davida Dragičevića koji je pronađen mrtav u martu prošle godine, a njegova smrt još nije razjašnjena.
 
Iz MUP-a RS su o smenama izvestili saopštenjem u kojem nisu navedeni razlozi za takav postupak, a pojašnjeno je samo kako su uz Ilića smenjeni i načelnici uprave kriminalističke policije, uprave policije, uprave za boru protiv terorizma i ekstremizma, kao i načelnici policijskih uprava Banje Luke, Prijedora, Doboja i Trebinja. Na sve te dužnosti već su imenovane druge osobe.
 
Lukač važi za osobu koja uživa apsolutno poverenje Milorada Dodika, faktičkog političkog lidera tog entiteta.
 
Demonstranti iz grupe "Pravda za Davida" zahtevali su i Lukačevu smenu nakon što je policija RS 25. decembra prošle godine silom rasterala građane koji su na ulicama Banjeluke tražili istinu o smrti Davida Dragičevića. Lukač je nakon toga izjavio da neće podneti ostavku, a u njegovu zaštitu stao je i Dodik uz konstataciju kako je smena ministra policije moguća samo ukoliko se jasno dokaže da je on prekršio neki zakon. Od 30. decembra prošle godine u Banjaluci je na snazi apsolutna zabrana okupljanja na Trgu Krajine na kojem su ranije održavani protesti grupe "Pravda za Davida".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet