VIDEO: Najmanje 40 mrtvih i 300 nestalih u pucanju brane u Brazilu

Najmanje 40 osoba je poginulo, a 300 se vodi kao nestalo nakon pucanja rudarske brane na jugoistoku Brazila.
Oko 300 ljudi još se vode kao nestali, a vlasti očekuju da će broj smrtno stradalih rasti, dok se potraga nastavlja u otežanim uslovima zbog kiše koja s prekidima pada.
 
Vlasti su saopštile da su 23 osobe prebačene u bolnicu.
 
Dok članovi porodica nestalih čekaju vesti o svojim bližnjima, Romeu Sema, guverner države Minas Žerais u kojoj je pukla rudarska brana, obećao je da će odgovorni biti kažnjeni.
 
Posle pucanja brane, poplavljeno je područje u blizini naselja Vilja Ferteko, što je izazvalo strah od širenja toksičkog otpada i mogućeg zagađenja životne sredine.
 
U trenutku pucanja brane, stotine radnika nalazilo se u kafeteriji koja je ostala zatrpana muljem i vodom.
 
Spasilački timovi u akciji spasavanja koriste mašine za kopanje zemlje, a guverner Sema je rekao da su male šanse da je iko od radnika živ.
 
Za sada nije poznato šta je uzrokovalo pucanje brane.
 
Stanovnici okolnih sela su evakuisani iz predostrožnosti.
 
Rudarska brana izgrađena je 1976. godine i bila je jedna od nekoliko u tom području koja se koristila za čuvanje ostataka iz rudnika.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.