Predlog da se u Grčkoj minimalac poveća na 650 evra

Grčki premijer Aleksis Cipras pozvao je članove svog kabineta da odobre njegov predlog o povećanju minimalne plate na 650 evra mesečno.
Predlog da se u Grčkoj minimalac poveća na 650 evra
Foto: Pixabay
Obraćajući se na sastanku kabineta, Cipras je rekao da je cilj vlade da do oktobra ove godine Grci mogu jasno da uporede kakva je zemlja u odnosu na državu koju su pre četiri godine ostavile vlade "starog političkog sistema".
 
"Svi sada počinju da vide da je Grčka drugačija zemlja, u kojoj se stvaraju uslovi da se kriza ostavi iza nas, zemlja koja igra vodeću ulogu u regionu, na Balkanu, u jugoistočnom Sredozemlju i Evropi", rekao je Cipras. 
 
On je ocenio da je Grčka sada spremna da napravi još jedan istorijski korak i pozvao kabinet da odobri njegov predlog da se minimalna plata poveća na 650 evra mesečno.
  • Ohh

    29.01.2019 12:20
    Od ovog njihovog minimalca možeš platiti stanarinu, režiju i hranu na periferiji.
    I fino da živiš i ćutiš.
  • Čitalac

    29.01.2019 08:32
    I kod nas će za 2 godine isto
    Čita li ovo naš Vođa ili smo mi i dalje lideri u ovom regionu? O da, mi smo lideri sa kraja liste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet