Crna Gora: Učenik vršnjacima dao da popiju sonu kiselinu

U Srednjoj stručnoj školi u Rožajama izbegnuta je tragedija kada je učenik prvog razreda L.M. (15) pokušao sonom kiselinom da otruje školske drugove S. Š. i B. K, piše podgorička Pobjeda.
Crna Gora: Učenik vršnjacima dao da popiju sonu kiselinu
Foto: Pixabay

Prema informaciji iz rožajske policije, L. M. je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su pri prvom gutljaju osetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta. Još dvojica učenika su, kako je rečeno, probali tu tečnost, misleći da se njihovi drugari šale, ali su na sreću i oni osetili neprijatan miris i nisu progutali tečnost.

Učenici su odmah prevezeni do Hitne službe, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu gde su pregledani i gde je konstatovano da nije bilo posledica po njihovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga, saslušan na Odeljenju bezbednosti. Kako su Pobjedi rekli u policiji, tokom saslušanja bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka.

Pobjeda piše da ima nezvanična saznanja da je L. K. ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tečnost koju je pripremio. Tužilaštvo je otvorilo istragu.

Prema rečima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

"Znamo da je nedavno izgubio bliskog člana porodice, što ga je jako pogodilo. Njegovo ponašanje ukazuje da ima blagih psihičkih problema. I pored toga nikako nismo mogli da zamislimo da bi bio spreman da uradi nešto slično", kazao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Odbor Saveta Evrope sutra o prijemu Kosova

Odbor Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE) za politička pitanja i demokratiju razmatraće sutra izveštaj Dore Bakojani o aplikaciji Kosova za prijem u Savet Evrope.

Odloženo izručenje Asanža u SAD

Sud u Velikoj Britaniji saopštio je danas da osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž još ne može biti izručen SAD koje ga terete za špijunažu.