Amazon odustao od izgradnje sedišta u Njujorku

Kompanija Amazon odustala je od izgradnje sedišta u Njujorku posle žestokog protivljenja političara gnevnih zbog poreskih olakšica od oko tri milijarde dolara i antisindikalnog stava te firme.
Amazon odustao od izgradnje sedišta u Njujorku
Foto: Pixabay
Taj potez neće teško pogoditi grad s milionima radnih mesta i razvijenom ekonomijom, ali stručnjaci navode da bi odluka giganta u elektronskoj trgovini, koji je obećao otvaranje 25.000 radnih mesta, mogla da utiče na druge kompanije koje razmišljaju da se presele u Njujork ili da tu prošire svoje poslovanje.
 
Amazon je u novembru izabrao Njujork i Kristal Siti u saveznoj državi Virdžinija, posle jednogodišnjeg procesa, u kojem je 230 američkih gradova bilo u konkurenciji za drugo sedište kompanije iz Sijetla.
 
Gradnačelnik Njujorka Bil de Blazio i guverner Endrju Kuomo ocenili su taj izbor kao do sada najveću korist za naglo rastuću ekonomiju grada i kazali da će odluka doneti milijarde dolara za unapređenje saobraćaja, škola i stanovanja.
 
Međutim, ubrzo se javila opozicija, kada su detalji počeli da se pojavljuju.
 
Kritičari su se žalili zbog olakšica ponuđenih Amazonu i kritikovali neke uslove sporazuma, kao što je zahtev kompanije da ima pristup heliodromu. Neki su pozvali da sporazum bude ponovo ispregovaran ili odbačen u celosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet