Sprečen napad Islamske države u Severnoj Makedoniji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije sprovelo je raciju, kako bi sprečilo napad Islamske države u toj zemlji. SAD ukazuju na pojačan rizik od terorističkih napada u balkanskoj državi.
Sprečen napad Islamske države u Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay
Makedonska policija ja akciju sprovela nakon što je razmenila operativne informacije sa "partnerskom zemljom" o planovima ekstremista za teroristički napad.
 
"U cilju ometanja terorističkog napada i ostvarivanja preventivne funkcije, Ministarstvo unutrašnjih poslova izradilo je plan mera i aktivnosti, obezbeđujući adekvatne naloge za njihovo sprovođenje. Nakon primljenih naloga na više lokacija na teritoriji zemlje izvršena su pretraživanja, oduzimanjem predmeta i uređaja povezanih s mogućim napadom. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa sprovođenjem akcija, mera i aktivnosti na obezbeđivanju građana", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije.
 
Američka ambasada u Skoplju objavila je danas da postoji pojačani rizik od terorističkih napada u Severnoj Makedoniji.
 
"Terorističke organizacije i pojedinci, inspirisani ektremističkom ideologijom, nameravaju da napadaju civile, uključujući državljane SAD koji putuju u inostranstvo. Teroristi sve više koriste nesofisticirane metode kako bi napali ljude na javnim mestima, uključujući pištolje, vozila i oštre predmete", navodi se u upozorenju na sajtu američke ambasade.
 
Pozivaju državljane SAD na posebnu opreznost kada se nalaze na aerodromima, u tržnim centrima, hotelima, klubovima i restoranima, crkvenim objektima, školama, parkovima.
  • YYY

    16.02.2019 07:35
    I tako te male države koje hrle u zagrljaj NATO prihvataju da budu na meti islamista, i na taj način amortizuju eventualne napade na SAD.Nijednoj državici,a posebno iz bivšeg istočnog bloka, članstvo u NATO ništa dobro nije donelo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.