VIDEO: Trudnica koja je privedena na protestu u Baru izgubila bebu

Trudnica I.M, privedena zajedno sa građanskim aktivistima koji protestuju protiv izgradnje vrtića u Baru, izgubila je dete, a kako je saopšteno iz bolnice u Baru patološki nalaz će utvrditi kada je došlo do smrti ploda.
VIDEO: Trudnica koja je privedena na protestu u Baru izgubila bebu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na Fejsbuk stranici "Zaustavimo gradnju vrtića u dvorištu Gimnazije/Ekonomske", objavljen je video-snimak privođenja demonstranata, na kojem se vidi da jedna aktivistkinja traži od policije da je ostave na miru jer je trudna.
 
U barskoj bolnici potvrdili su da je da je 34-ogodišnja I.M. primljena juče u tu zdravstvenu ustanovu sa preminulim plodom i da je konstatovano da nije imala povrede i krvarenje.
 
"Ultrazvučnim ginekološkim pregledom utvrđeno je da se radi o plodu starom sedam-osam nedelja i visokorizičnoj trudnoći zbog akutnih i hroničnih oboljenja kod pacijentkinje. Patološki nalaz trebalo bi da potvrdi uzrok i vreme smrti ploda", kazao je lekar Dragoslav Tomanović koji je istakao da je kod nje urađena intervencija i da se dobro oseća.
 
Iz barske policije su saopštili da žale "zbog zdravstvenih komplikacija kod jedne osobe" i tvrde da su postupili u skladu sa zakonom, poštujući Pravilnik o načinu pružanja pomoći državnim organima u postupku izvršenja njihovih odluka.
 
Građani su se juče okupili ispred gradilišta kako bi pokušali da spreče ulazak mehanizacije. Barani su i prethodno veče pokušali da spreče ulaz mehalizacije u dvorište, pa je policija intervenisala i privela nekoliko aktivista koji su ubrzo pušteni nakon što su im uzeti podaci.
 
Pre gotovo mesec dana u dvorištu gimnazije je posečeno više od 90 čempresa nakon čega je usledila reakcija nezadovoljnih građana koji i dalje na protestima negoduju zbog te odluke. Oni koji se protive izgradnji vrtića u centru grada svake nedelje organizuju protestnu šetnju.
 
  • Beda I glad

    16.02.2019 21:07
    Sos
    Ubila je svoje dete, a zbog cega? Dete joj je MORALO biti ispred svega. Mozda bi tu neuspelu majku trebalo poslati psihologu. :/
  • H

    16.02.2019 13:03
    @Jasna 16.02.2019 • 10:22
    licna odgovornostT
    Trudna zena ne prisustvuje takvim desavanjima jer ugrozava sebe i plod. "

    a ako prisustvuje hajde da je hapsimo zar ne
  • Good

    16.02.2019 12:08
    @Jasna

    Trudne zene se ne privode .
    Barem je tako u civilizovanim drzavama

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.