Smanjuju se isplate za žrtve napada 11. septembra

Fondu za kompenzaciju žrtvama terorističkih napada 11. septembra 2001. u SAD ponestaje novca, te će buduće isplate biti manje za 50 do 70 odsto, saopšteno je iz tog fonda.
Smanjuju se isplate za žrtve napada 11. septembra
Foto: Pixabay
Direktorka fonda Rupa Batačarja izjavila je da je svesna koliko situacija nije fer, ali da misli da je bolje da svi dobiju neku sumu, umesto da pojedine žrtve ostanu bez naknade.
 
"Ne mogu da se držim plana koji bi na kraju ostavio neke od žrtava bez nadoknade", rekla je ona.
 
Oko 40.000 ljudi se prijavilo, a oko 19.000 zahteva se i dalje razmatra. Iz ovog federalnog fonda potrošeno je skoro pet od 7,3 milijarde dolara.
 
Batačarja smatra da će biti potrebno još pet milijardi dolara da se isplate postojeći i predstojeći zahtevi, koje će žrtve podneti do isteka roka u decembru 2020. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet