VIDEO: Bugarski desničari marširali u čast pronacističkog generala

Bugarski nacionalisti održali su marš u Sofiji, u čast pronacističkog bugarskog generala iz vremena Drugog svetskog rata, Hrista Lukova, poznatog po antisemitskim i pronacističkim aktivnostima.
Godišnji marš organizovala je ekstremno desničarska stranka Nacionalna unija. Nekoliko stotina pristalica okupilo se u glavnom gradu, a tokom šetnje su nosili baklje, zastave i uzvikivali nacionalističke slogane.
 
Skup je održan uprkos ranijoj osudi političkih stranaka, organizacija za zaštitu ljudskih prava i stranih ambasada. Gradske vlasti su zabranile skup, ali su organizatori dobili sudski nalog kojim se poništava zabrana.
 
Policija je rasporedila dodatne snage kako bi se izbegli sukobi. 
 
Svetski jevrejski kongres upozorio na opasnost rastućih akcija ekstremne desnice u Evropi koje promovišu antisemitizam, ksenofobiju i veličaju nacizam, posebno kod mladih.
 
  • Vlada

    17.02.2019 08:23
    ---
    Glupost ne bira granice, narod ni vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet