Oskrnavljeno oko 80 grobova Jevreja u Francuskoj

Oko 80 grobova oskrnavljeno je na jevrejskom groblju na istoku Francuske, saopštile su lokalne vlasti Alzasa, koje su žestoko osudile taj "gnusni antisemitski čin".
Oskrnavljeno oko 80 grobova Jevreja u Francuskoj
Foto: 021.rs
"Danas je oskrnavljeno oko 80 grobova na jevrejskom groblju u Alzasu", navele su lokalne vlasti.
 
Taj incident se dogodio u danu kada je zakazano veliko okupljanje protiv antisemitizma u Francuskoj. U Parizu će skup na poziv desetak stranaka, biti održan večeras, a brojni političari su najavili učešće, među kojima zvaničnici vlade i predsednici političkih stranaka.
 
Francuski predsednik Emanuel Makron će tokom dana posetiti spomenik žrtvama Šoe, ali neće biti na skupu. Makron sutra organizuje godišnji skup s predstavnicima Saveta jevrejskih institucija. Antisemitski napadi su prošle godine bili u porastu za 74 odsto, saopštilo je nedavno francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova i dodalo da je 311 dela registrovano 2017. godine, a prošle godine 541. 
 
Na to se dodaju i antisemitske uvrede koje su prošlog vikenda upućene Alenu Finkelkrotu, poznatom francuskom intelektualcu jevrejskog porekla. Incident se dogodio na kraju protesta građanskog pokreta "Žuti prsluci".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet