Ruskim vojnicima zabranjeno da koriste pametne telefone

Ruski parlament je izglasao zakonski amandman koji vojnicima, zbog bojazni od špijunaže, brani korišćenje pametnih telefona.
 Ruskim vojnicima zabranjeno da koriste pametne telefone
Foto: Pixabay
Ruskom vojnom osoblju takođe je zabranjeno stavljanje svih informacija na internet koje se tiču njihovih aktivnosti, saopštio je donji dom ruskog parlamenta.
 
U saopštenju se objašnjava da je bilo potrebno izmeniti zakon, jer vojno osoblje je "od posebnog interesa za specijalne službe stranih vlada, terorističkih i ostalih ekstremističkih organizacija".
 
Zakonom se vojnom osoblju posebno zabranjuje "posedovanje ličnih elektronskih uređaja" koji čuvaju fotografije i video snimke, koji se mogu koristiti za pristup internetu i određivanje geolokacije.
  • Drum

    20.02.2019 10:40
    Šta je tu čudno?
    Tetkina prijateljica radi u Mercedesovom razvojnom centru i zabranjeno joj je unošenje bilo kakvog telefona koji ima kameru.
  • pravi opalim te g...

    20.02.2019 06:33
    A carape?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet