Majkrosoft: Hakeri povezani s Iranom izvodili napade na kompanije

Američka kompanija Majkrosoft uočila je sajber napade povezane s iranskim hakerima, na čijoj su meti bile hiljade ljudi u više od 200 kompanija tokom prethodne dve godine.
Majkrosoft: Hakeri povezani s Iranom izvodili napade na kompanije
Foto: Pixabay
List Vol strit džurnal (Wall street journal) naveo je danas da su tim hakerskim napadima ukradene poslovne tajne i obrisani podaci s kompjutera.
 
Iz Majkrosofta su rekli da su meta napada bile naftne i gasne kompanije i proizvođači teških mašina u nekoliko zemalja, među kojima su Nemačka, Velika Britanija, SAD, Saudijska Arabija i Indija.
 
Hakerskom kampanjom pričinjena je šteta od više stotina miliona dolara, naveo je Majkrosoft. Kompanija je odgovornost za napade pripisala grupi koju naziva Holmijum, poznatoj i pod imenom Ej-Pi-Ti 33 (APT33).
 
Iran je negirao umešanost.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet